PS4 controller knoppen vervangen

PS4 controller knoppen vervangen

Een kapotte PS4 controller is vervelend en een nieuwe kopen is duur. In dit artikel leggen we uit hoe je knoppen van de PS4 Dualshock controller simpel kunt vervangen zonder alles kapot te maken. Voor het openmaken en het vervangen van de knoppen heb je wat gereedschap nodig. In de tabel hieronder zie je een indicatie van het gereedschap dat je kunt gebruiken.

Benodigd materiaal

ProductBeschrijvingKosten
Plastic Controller Open Tool Plastic open tool Te gebruiken om de controller gemakkelijk en zonder krassen los te peuteren.€2,95
PS4 Controller Schroevendraaier 4mm schroevendraaier Gebruik een #00 philips schroevendraaier om de schroeven van de controller los te draaien. Deze schroevendraaier past perfect, met roteerbaar palm hoofd en is licht magnetisch zodat je minder snel schroeven verliest.€2,99
Kopen PS4 Controller Schroeven PS4 controller schroeven De kleine schroeven van de PS4 controller zijn gemakkelijk kapot te draaien. Zorg ervoor dat je altijd een nieuw setje schroeven bij de hand hebt.€0,95
Pincet PincetEen pincet is handig om kleine onderdelen uit de controller te verwijderen. Maar het is niet vereist een pincet te gebruiken.+- €1
Gouden PS4 controller knoppen PS4 controller knoppen Natuurlijk is het wel zo handig om ook de nieuwe knoppen alvast te hebben voordat je de controller uit elkaar haalt.v.a. €7,95
Geschatte prijs (eenmalige)€15,00

1) Losdraaien: PS4 controller schroeven

PS4 Schroeven verwijderen De shell van de Dualshock 4 controller bevat vier schroeven die aan de achterzijde te vinden zijn. Pak een 4mm schroevendraaier en draai de PS4 schroeven rustig los en plaats deze kleine schroeven in een bakje.

! Gebruik zo min mogelijk kracht bij het losdraaien van de knoppen. Het schroefdraad kan permanent beschadigt worden waardoor je de de schroeven nooit meer kunt verwijderen!

2) Openen: PS4 controller

Openen PS4 controller Plaats na het verwijderen van de PS4 schroeven de plastic opener aan de buiten zijden van de controller en klik de shells hier van elkaar. Nadat je een start hebt gemaakt beweeg je de plastic tool door de groef naar de onderkant van de controller. Je kunt nu de shell van je handvaten van elkaar los maken. De controller zit nu nog vast bij de analoge thumbsticks. Dit komt omdat aan beide kanten van de microfoon nog twee haakjes zitten die je naar binnen moet drukken. Dit kun je doen door met een platte schroevendraaier in de groef tussen de thumbsticks en mic te drukken. Je kan ook de shells van elkaar wrikken met de plastic tool, maar dan maak je waarschijnlijk het haak systeem kapot.

! De L2/R2 knoppen (en de daarbij horende veertjes) komen gemakkelijk lost. Omdat deze veertjes zeer klein zijn is het moeilijk om ze weer te vinden op een tapijt. Mocht een veertje kwijt raken, bestel dan een nieuwe L2/R2 veertjes bij ons.

3) Verwijderen: PS4 controller shells

Verwijderen PS4 controller shells Wanneer je de shells los komen mag je de top shell wegdrukken van de bottom shell met de plastic open tool. Druk met de tool tegen de shell in de buurt van de ‘Share’ en ‘Options’ knoppen. Verwijder de bottom shell rustig en koppel de moederbord kabel los. Plaats de bottom shell op een veilige plek.

! De twee shells zijn met elkaar verbonden door middel van de moederbord kabel. Voer deze stap rustig uit om de kans op schade te verkleinen.

4) Verwijderen PS4 controller batterij

Verwijderen PS4 Controller batterij Verwijder de PS4 controller batterij. De stekker kun je loskoppelen van het moederbord door middel van een stompe pincet of je nagels. Wiebel de connector om speling te creëren en trek de stekker met weinig kracht los. Je kunt de PS4 controller batterij nu op een veilge plek leggen.

5) Verwijderen PS4 controller moederbord

Verwijderen PS4 Controller Moederbord Om bij de PS4 knoppen te komen dien je nu het moederbord montage systeem te verwijderen. Schroef de 5e schroef van de PS4 controller los zoals je met de vorige vier schroeven hebt gedaan. Verwijder nu de touchpad kabel door de schakelaar van de connector open te flippen. Om deze schakelaar veilig te openen kun je een lange nagel of een botte pincet gebruiken.

6) Verwijderen moederbord asselmby en viberatoren

Moederbord Assembly Verwijderen De laatste stap om bij de PS4 controller knoppen te komen is het verwijderen van de hele moederbord assembly. Je kunt deze via de randen uit de shell tillen. Het simpelst is om de assembly horizontaal te houden zodat alle onderdelen op de juiste plek blijven zitten.

! Wees altijd voorzichtig en houdt tijdens deze stap de assembly horizontaal

7) Vervangen van de PS4 controller rubbers en knoppen

PS4 Controller Knoppen Vervangen Als je stappen 1 tot en met 6 juist hebt gevolgd bezit je nu over de voorkant van de PS4 controller met daarin de touchpad module, alle knoppen (D-pad, share, options, PS4, actie) en bijbehorende rubbers. Verwijder alleen de rubbers van de knoppen die je wilt vervangen. Je kunt de knoppen eenvoudig uit de shell wippen door te drukken aan de voorzijde van de shell.

! Zijn je rubbers versleten? Koop dan direct nieuwe voordat je moederbord beschadigt raakt en je deze ook nog eens moet vervangen.

8) Nieuwe PS4 controller buttons plaatsen

Plaatsen PS4 Controller Knoppen Haal de nieuwe PS4 controller buttons uit hun verpakking en plaats ze in de controller op de juiste plekken. De shell bevat groeven die er voor zorgen dat de knoppen op ‘e’en wijze passen. Er kan dus eigenlijk niets verkeerd gaan. Maar er zullen altijd uitzonderingen zijn op deze regel. Dus een vuistregel voor deze mense, als de knoppen gemakkelijk naar beneden zakken doe je het goed ;). Na het plaatsen van de knoppen kun je de rubbers weer terug op hun plek drukken zoals ze waren voordat je ze verwijderde.

9) PS4 controller in elkaar zetten

PS4 Controller in elkaar zetten Voordat je probeert de voorkant van de controller te verbinden is het verstandig eerst te controleren of alle knoppen nog in de shell zitten. Loop deze checklist dus even bij langs:
[ ] : Options button
[ ] : Share button
[ ] : 4 action buttons
[ ] : Touchpad button
[ ] : PS4 button

10) PS4 controller Moederbord plaatsen

PS4 Controller Moederbord plaatsen Wellicht de lastigste stap van deze tutorial is het plaatsen van de moederbord in de PS4 controller shell. Het eenvoudigste is om de shell met de knoppen naar beneden te richten. Laat nu de complete moederbord assembly in de shell zakken.

! Voer deze stap rustig en met beleid uit. Houdt er rekening mee dat de assembly niet direct op de juiste plek gaat zitten.

11) PS4 touchpad verbinden met het moederbord

Verbinden PS4 Touchpad controller Glij de touchpad ribbon door het gaatje van de moederbord assembly. Steek de touchpad kabel nu in de socket op het moederbord. Haal de schakelaar over waarmee de kabel weer vast komt zit aan het moederbord. Wanneer alles goed zit kun je de 5e schroef weer terug op zijn plek draaien. Je assembly zit nu weer vast aan de controller. Zijn je L2/R2 triggers zijn losgekomen tijdens deze tutorial dan is dit het moment ze weer te plaatsen.

12) Plaatsen PS4 controller batterij

Plaatsen PS4 Controller batterij Klik de batterijhouder terug op zijn plaats en verbind de Playstation 4 controller batterij met het moederbord (zoals in stap 4). Druk de ps4 battery connector aan met je nagels zodat deze goed vast zit.

13) Plaatsen Ps4 controller shell

Plaatsen PS4 Controller Shells Pak de bottom PS4 controller shell die je stap 3 opzij hebt gelegd. Verbind de lightbar kabel met de PS4 controller moederbord. Plaats nu de shells weer op elkaar. Er zijn verschillende houdertjes die weer in elkaar moeten klikken. Controleer de controller na het plaatsen op openingen in de groef die aantonen dat de shell nog niet helemaal goed zitten. In dit laatste geval maak je de controller weer open met de plastic open tool en probeer je de shells opnieuw op elkaar te plaatsen. Zodra je overtuigt bent dat alles werkt zoals het hoort schroef je de laatste vier schroeven in de controller.

! Test alle knoppen en PS4 thumbsticks. Werken de thumbsticks niet zo lekker als voorheen? Druk dan matig op de stick die niet goed werkt om hem steviger op de houder te drukken.

We hopen dat je genoten hebt van deze PS4 controller knoppen vervangen tutorial. Laat gerust een opmerking achter onderaan de pagina en laat ons weten hoe het is gegaan!

by PS4-custom.nl