Tutorial: Playstation 4 skins & Dualshock skins plakken

Playstation 4 Skins plakken – voorwoord

Bedankt voor het kopen van een skin bij PS4-custom.nl.
We hopen dat uw sticker er geweldig uit zal zien.
Geniet van het mooiste moment van uw bestelling, het unboxen van uw sticker.
Het eerst volgende mooie moment is maar een paar handelingen verwijdert!
In deze handleiding leggen we uit hoe u de stickers uit onze winkel het beste kunt plakken op uw playstation 4 console en controllers.

Wat heeft u nodig? Hoe u moet voorbereiden?

Een goed begin is het halve werk! Voor deze handleiding kunt u de volgende (huis, tuin en keuken) spullen gebruiken.
Een licht vochtige schone doek, afwasmiddel, wc-papier en een (bank)pasje.
Waarschijnlijk hoeft u hiervoor de deur niet uit, mocht dat wel het geval zijn dan kunt u deze spullen kunt kopen bij uw dichtstbijzijnde: Jumbo, Albert Heijn, Spar of Kruidvat.

We gaan eerst aan de slag met ondergrond schoonmaken

Bij het plakken van stickers is het van belang dat de ondergrond goed schoon is. Maak eerst uw schone doek vochtig met lauw/warm water. Gebruik de doek om alle oppervlakken van uw playstation (controller) af te nemen en zo stof en vet in te weken. Tegelijkertijd haalt u de eerste laag smeer weg. U spoelt nu de doek uit met zeep en veel water. Wring de doek uit en breng 1 druppel afwasmiddel aan. Boen met deze doek alle oppervlakken goed schoon om al het oliën, vet en stof te verwijderen. Nadat alles schoon is mag u met WC papier overgebleven water- en zeepresten van uw console (controller) vegen.

Smerige Dualshock
Smerige Dualshock
Schone Dualshock
Schone Dualshock

Waarom maakt dit nou weer uit!?

Het goed schoonmaken van uw controller of playstation 4 console is key bij het aanbrengen van stickers. Dit is omdat de lijm zich zal hechten aan het eerste object waarmee het in aanraking komt. Wanneer u dit niet doet zal de lijm in aanraking komen met olie, vet of stof zal deze lijm nooit meer goed plakken. Heeft u de vorig stap dus overgeslagen, dan kunt u dit beter alsnog even doen.

De layout van onze stickers

Op het moment van schrijven van deze handleiding verkopen we twee type stickers.
1. Playstation 4 (pro) console stickers
2. Dualshock 4 stickers
Voor een HD layout van de stickers, en waar deze geplakt worden, kunt u op de twee afbeeldingen hieronder klikken.
We raden aam om deze afbeelding af te printen of te openen in een andere tap van uw browser zodat u de stappen van de handleiding ononderbroken kunt volgen.

PS4 console sticker locaties
PS4 console sticker locaties
PS4 Dualshock sticker locaties
PS4 Dualshock sticker locaties

Point of no return

Op dit moment is de beslissing, blijft uw playstation dof of krijgt hij nu eindelijk zijn nieuwe look! Natuurlijk stappen we niet terug na al dat schoonmaak werk. We hebben Twee handleidingen op deze pagina; voor de console stickers en controller stickers.

** Let op! We geven korting weg aan het einde van iedere handleiding! **

Kies de instructies die bij u pastHandleiding Playstation 4 skin plakken

Playstation Sticker Plakken Stap 1
Playstation Sticker Plakken Stap 1
PS4 console sticker locaties
PS4 console sticker locaties
Onze Playstation 4 stickers bestaan uit 12 onderdelen. Deze onderdelen noemen wij als volgt: BovenVoorkantLinks (A), OnderVoorkantLinks (B), BovenDeckLinks (C), ZijstickersLinks (D), BovenVoorkantRechts (E), OnderVoorkantRechts (F), BovenDeckRechts (G), ZijstickersRechts (H), OnderDeckRechts (I), OnderDeckLinks (J).

Ga er even voor zitten, het kan namelijk een paar keer verkeerd gaan.
U kunt de sticker een aantal keer opnieuw plaatsen voordat de lijm opgeeft.

Stap 1). U begint aan de voorkant van uw Playstation. Neem de BovenVoorkantSticker (A) los van het stickervel en lijn de linker bovenzijde strak tegen de linker en boven zijden. Hoe strakker u dit doet hoe beter het eind resultaat. Strijk de sticker van links boven naar rechts beneden, zorgend dat de sticker gelijk loopt met de boven rand van de PS4. Herhaal deze handeling voor de OnderVoorKantLinksSticker (B).

Een beetje inzicht kan geen kwaad

De volgende stap vergt wat meer inspanning, een foute uitlijning aan de voorkant levert millimeters, of soms centimeters, verschil aan de achterkant. Dit komt door de lange afstand waarop u de sticker gaat plakken. U kunt dit gemakkelijker maken door de sticker te laten rusten op het stickervel. Wij doen het voor op de afbeelding.

Stap 2). Probeer de BovenDeckLinksSticker (C) netjes te lijnen aan de linker zijde en de voorkant van de console. Let hierbij op dat BovenDeckLinks (C) de sticker de witte van van de BovenVoorkantLinks (A) bedekt voor een naadloos resultaat. U kunt voorkomen dat er luchtbellen ontstaan door gebruik te maken van een liniaal of een bankpasje. Omdat dit krassen kan achterlaten stellen we voor de hoek van het pasje of liniaal te bedekken met wc papier.

Playstation Sticker Plakken Stap2 Uitlijnen
Stap 2). Playstation Sticker Uitlijnen
BovenDeckLinksSticker (C) uitrollen
BovenDeckLinksSticker (C) uitrollen
Plakken zonder luchtbelletjes
Plakken zonder luchtbelletjes
Stap 3 Zijkant plakken
Stap 3). Zijkant plakken

U heeft nu alle verschillende stickersoorten, van de PS4 console, geplakt. We gaan er vanuit dat u de andere onderdelen net zo kunt plakken.
Om het u makkelijk te maken hebben we alle onderdelen op alfabetische volgorde gemarkeerd op deze pagina.

Resterende handelingen in het kort:
Lijn BovenVoorkantRechts (E), OnderVoorkantRechts (F) aan rechter en boven zijde van de console. Vervolg hierna met BovenDeckRechts (G), dit is het lastigste onderdeel vanwege zijn afmetingen. U mag hier gerust wat tijd en geduld voor vrij maken.
Als laatste plaatst u de ZijstickersRechts (H).
Optioneel kunt u de stickers aan de onderzijde van uw console plaatsen wanneer u die heeft gekocht.

** Geniet van het eind resultaat en krijg gratis verzending bij uw volgende bestelling **

U heeft nu Playstation 4 console sticker plakken doorlopen, maar dit is pas waar het plezier begint. Naast dat uw console er weer top uitziet kunt u, met een foto van uw console, korting krijgen op de verzendkosten van uw volgende bestelling in onze shop. Wilt u graag gratis verzending op uw volgende order, stuur ons dan een mooie foto van uw gekochte skins en wij geven u een kortingcode waarmee uw volgende bestelling gratis bij u wordt afgeleverd. We accepteren alle inzendingen op info@ps4-custom.nl.

De stickers die u ziet in de afbeeldingen zijn van het prototype van onze opkomende zomer collectie.
Benieuwd hoever we zijn met deze unieke producties? Bekijk onze blog!

Handleiding Playstation 4 controller sticker plakken

Onze Dualshock stickers bestaan 8 onderdelen. Voor deze handleiding noemen we deze onderdelen als volgt: CentraleSticker (A), SchouderStickers (B), HandvatStickers (C), ZijStickers (D) en TouchpadSticker (E). Ga er even voor zitten, het kan namelijk een paar keer verkeerd gaan. Maar u kunt de sticker een aantal keer opnieuw plaatsen voordat de lijm opgeeft.

Stap 1). U maakt de CentraleSticker (A) los van het stickervel.
* Druk tijdens de volgende stappen de sticker niet aan maar leg deze rustig tussen de actieknoppen (^,O,X,[ ]).
Leg nu het middelste deel op de juiste plek en doe het zelfde met de 4punts toets (richting knoppen links).

In de meeste gevallen zult u nu merken dat er in het midden 1 of 2 stukjes van de sticker te lang, lijken, te zijn en die curven dus een beetje naar boven. Dit onderdeel is niet te lang, maar juist perfect op maat. Om de sticker goed te plakken dient u die nu dus weer los te maken aan de kant waar de curve zich het dichts bij bevindt. Vandaar dat u hem nog niet mocht vast drukken! Haal het kleine beetje speling weg door de sticker rustig de juiste kant op te trekken. Wanneer deze onderdelen goed passen zonder kreukels mag u de sticker stevig vast drukken. Houdt er rekening mee dat u de snijranden van de sticker goed aan drukt.

Centrale Dualshock Sticker
Centrale Dualshock Sticker
Centrale Sticker Plakken
Centrale Sticker Plakken
Laat Playstaton Controller Sticker Rusten
Laat Playstaton Controller Sticker Rusten, maar druk niet vast
Centrale Dualshock Sticker (A) nu goed vast drukken
Centrale Dualshock Sticker goed vast drukken

We weten wat u nu misschien denkt…

Deze tutorial gaat nog lang duren. Gelukkig is dat niet het geval. De volgende onderdelen gaan simpeler en sneller.

Stap 2). SchouderSticker Plakken
Stap 2). SchouderSticker Plakken
Stap 2). U kunt nu de twee kleinere stickers plakken (B).
Zorg dat deze netjes om de options en share knoppen lopen. Druk deze stickers goed aan en duw luchtbelletjes weg met uw duim. Nadat beide stickers zijn geplaatst gaat u door naar de volgende stap.

Handvat Stickers uitlijnen
Handvat Stickers uitlijnen
Stap 3). We gaan nu verder met de HandvatStickers (C).
Bij deze stickers zorgt u dat de curves aan de onder en binnenkant van de sticker tegen de groeven van de controller lopen. Dat is; aan het midden van de handvatten en aan de onderzijde. Druk deze stickers nog niet vast. We gaan nu namelijk eerst de twee kleinere Zijstickers (D) plakken.

Dualshock Zijsticker Uitlijnen
Dualshock Zijsticker Uitlijnen
Stap 4). U mag nu de kleine ZijStickers (D) van het vel halen.
Deze dienen gelijnd te worden tegen de groeve aan de buitenzijde van de controller. De sticker is namelijk ontworpen om enige zwart ruimte tussen de stickers te houden om het de gebruiker makkelijker te maken.

Druk alles nu goed vast en dan alleen nog maar de touchpad!

Laatste stap). Touchpad Plakken
Laatste stap). Touchpad Plakken
Als laatste blijft de touchpad sticker over. Neem de laatste sticker, de TouchpadSticker (E), van het stickervel. Lijn de sticker uit tegen de curve van de touchpad, zoals op de afbeelding rechts.

Deze was simpel of niet? Deze had waarschijnlijk geen uitleg nodig.

** Gratis verzending bij uw volgende bestelling **

Heeft u een skin gekocht en wilt u meer? Stuur ons dan een mooie foto van uw gekochte skin en wij geven u een kortingcode waarmee uw volgende bestelling gratis bij u wordt afgeleverd. We accepteren alle inzendingen op info@ps4-custom.nl.

Copyright (2017) – PS4-custom.nl
Deze handleiding is met zeer veel zorg en tijd geschreven om de beste kwaliteit te kunnen leveren aan onze bezoekers en klanten. Heeft u een website gezien die gebruikt maakt van onze teksten, laat het ons dan weten zodat andere mensen niet zomaar onze teksten kopiëren voor eigen promotie. Bedankt voor uw tijd en hulp.

Marcel van de Streek
Sales manager

by PS4-custom.nl